Після того як проект кухні буде готовий, необхідно продумати яка побутова техніка планується розташовуватися на стільниці (чайник, мікрохвильова піч, кухонний комбайн, мультиварка і т. д.).

Розетки на робочій зоні (район фартуха) необхідно розташовувати на висоті від 100 до 110 см від чистової підлоги по всій довжині кухні за винятком зон за мийкою, варочною поверхнею і не ближче ніж 40 см від газових труб.

Приховані розетки під техніку для кухні потрібно розташовувати в сусідніх шафах, вище або нижче, якщо дозволяє розмір кухонного модуля по висоті. Не рекомендується виводити розетки безпосередньо за технікою, так як в більшості випадків стандартна глибина вбудованої техніки 560 мм, і за нею не залишається місця для підключення.

Водопровідні та каналізаційні труби потрібно розташовувати в мийному блоці навпроти центру чаші мийки, заздалегідь підготувати додаткові відводи і крани для посудомийної і пральної машини, якщо такі заплановано на кухні.

Газові труби бажано переносити тільки після затвердження остаточного проекту меблів, і в цьому випадку ми не в змозі дати конкретних вказівок так як кожен випадок індивідуальний.

Плитка для фартуха укладається в такий спосіб. Спочатку закладається робоча зона, вона повинна заходити під нижні і верхні кухонні ящики на 1 – 2 см. Місце під витяжку закладається по ширині від 8 – 10 см більше, ніж вона сама, а по висоті до верхньої точки навісних шаф. З видимих ​​торців кухонних меблів викладається смуга з плитки шириною 5 – 10 см від підлоги до верхньої точки навісного ящика.

До моменту установки кухні всі ремонтні роботи повинні бути закінчені. Для якісного монтажу необхідно, щоб стіни підлога і стеля, до яких примикають меблі, були строго за рівнем, а кути сполучення були 90 градусів.

Пам’ятайте, що краще підлаштовувати комунікації під кухню, ніж кухню під комунікації. Таким чином, ви надаєте набагато більше свободи дизайнеру для втілення ваших ідей. Ми, в свою чергу, надаємо проекти з укладання плитки, підводці комунікацій і підготовці приміщення під кухню для наших клієнтів.

Поради