Холодильник

Холодильник – невід’ємна частина кухні. При його виборі варто звернути увагу на його тип (вбудований чи не вбудований), систему розморожування і кількість компресорів (один або два). І, звичайно, важливо не випустити з уваги зовнішній і внутрішній дизайн.

Вбудований холодильник на кухні виглядає ефектно і гармонійно, тому що закривається фасадним матеріалом. В не вбудованому холодильнику більше корисного простору, як правило, він дешевше за ціною.

На сьогоднішній день на ринку представлені два типи розморожування (No frost і крапельний). Простота у використанні безпосередньо залежить від того, який тип ви виберете.

Основною частиною будь-якого холодильника є випарювач, який охолоджує камери холодильника. Він знаходиться за задньою стінкою морозильної камери. Система No frost не потребує розморожування, так як окремий електровентилятор циркулює холодне повітря всередині камери, за рахунок чого іній утворюється не на її стінках, а на самому випарнику.

Холодильник з крапельної системою періодично доведеться розморожувати. За рахунок того, що компресор нагнітає холодогент на задню стінку, там накопичується конденсат, який в подальшому стікає по спеціальних отворах в збірник випарника.

У холодильниках з двома компресорами один працює на морозильні камери, другий – на верхню частину. Така система дозволяє розморожувати кожну камеру окремо, що неможливо зробити в холодильнику з одним компресором.

Плита і варочна панель

Головний пристрій на кухні після холодильника – кухонна плита. Ви можете зупинити свій вибір як на стаціонарній плиті, так і на конфорки.

Стаціонарні плити діляться на газові та електричні, вибір між ними буде залежати від того яке підключення можливе на вашій кухні.

Перевага газових плит в тому, що їжа на ній прогрівається швидше і більш рівномірно. Їжа після приготування на відкритому вогні довше зберігає смак і корисні речовини, тому професійні кухарі вважають за краще готувати на газі. Для даного виду плити не потрібна покупка спеціального посуду. При покупці газової плити зверніть увагу на наявність системи «газ контроль», яка автоматично перекриє подачу газу, якщо полум’я згасне.

Найголовніша перевага електричних плит – їх різноманіття, функціональність і безпеку. Одними з лідерів ринку є плити і варильні панелі зі склокераміки. Плюсом склокераміки по праву вважається її низька теплопровідність, тому поверхня навколо конфорок практично не нагрівається. Зараз набирають популярність індукційні склокерамічні плити. Особливість їх роботи в тому, що вони оснащені індукційним блоком, який генерує тепло на дні посуду. При цьому робоча поверхня не нагрівається. Важливо! Посуд для таких плит підбирається виходячи з рекомендацій виробника.

Вибираючи розмір стаціонарної плити, вам варто звертати увагу на її ширину, яка буває 50 см і 60 см, висота і глибина, як правило, мають стандартні розміри і відповідають розмірам кухонних тумб.
Стандартна ширина варильних панелей 30-90 см.

Вибирайте плиту з урахуванням всіх своїх побажань. Саме вона запорука успіху ваших кулінарних шедеврів!

Духова шафа

При покупці духової шафи виникає питання, який вибрати – газовий (якщо є можливість) або електричний. Зараз все більше людей вважають за краще електричні духовки. Вони володіють точністю і стабільністю температури, великою кількістю корисних функцій. Серед них блокування від випадкового включення, висувний візок, вертиль, гриль, двосторонній нагрів, конвекція і температурний щуп (датчик температури страви). З величезної кількості моделей, представлених на ринку, можна легко підібрати потрібний для себе варіант, який підходить по стилю майбутньої кухні.

Однією з головних функцій газового духової шафи є наявність системи контролю газу, завдяки якій подача газу автоматично припиняється, якщо полум’я гасне.

За типом управління духові шафи, як і варильні панелі, діляться на залежні і незалежні. У залежних духовок блок управління спільний з поверхнею, відповідно розташовуватися вони можуть тільки один над одним. Незалежні можна встановлювати в спеціальні шафи пенали на зручній для вас висоті.

Безпека використання духовки гарантується її функцією теплоізоляції, яка захищає дверцята від нагрівання під час готування. Але якщо в будинку є діти, то бажано, щоб духова шафа був оснащена додатковим шклом.

Перед плануванням кухні потрібно визначитися з розмірами духової шафи. Вони у більшості духовок стандартні, ширина і висота в межах 60 см, глибина не більше 56 см. Якщо ж вам сподобалася модель з функцією СВЧ, то обов’язково зверніть увагу на її висоту, яка, як правило, становить 45 см. Також існують моделі духових шаф з шириною 45 і 90 см.

Витяжка

Для типової кухні від 9 до 12 м2 з висотою стель до 2,5 м. Середня продуктивність витяжки повинна бути від 400 до 600 – м3 / г.

Вкрай важливо при виборі витяжки враховувати рівень її шуму. Щоб перебування на кухні під час приготування їжі було комфортним, він повинен бути не вище 60 ДБ.

За своєю конструкцією витяжки діляться на вбудовані, частково вбудовані і стаціонарні (декоративні, камінного типу і острівні) витяжки. Оскільки витяжка розташовується на самому видному місці, не зайвим буде приділити увагу вибору її дизайну. Наприклад, витяжки камінного типу використовуються на кухнях з класичним дизайном. А для сучасного стилю, як правило, вибирають вбудовані і декоративні типи витяжок.

Посудомийна машина

Посудомийна машина неоціненна помічниця при сучасному способі життя. В залежності від своїх уподобань ви можете вибрати вбудовану і не вбудовану посудомийну машину.

Звертайте увагу на клас енергоспоживання і ступінь економічності посудомийної машини. Класи (А, В і С) вважаються найбільш економічними – чим вищий клас, тим економніше ця техніка у використанні.

Посудомийні машини бувають вузьких, компактних (настільних) і стандартних розмірів.

Компактні ідеально підходять для невеликих кухонь. Вони розраховані на 4 комплекти посуду, розміщуються на столі або вбудовуються в шафу-пенал.

Ширина вузьких посудомийних машин 45 см. Розраховані на 6 – 8 комплектів посуду і оптимальні для більшості приміщень.

Стандартні посудомийні машини по ширині 60 см, вміщають від 10 до 14 комплектів. Серед їх переваг висока продуктивність, безліч режимів і розширений набір функцій.

Не можна не помітити, що на сьогоднішній день у посудомийних машин з’явилося безліч додаткових функцій.

Якщо вам треба одночасно вимити делікатну і сильно забрудненийі посуд, то звертайте увагу на наявність функції Duo Wash. Вибрати оптимальну жорсткість води допоможе оптосенсор. З Easy-lock двері вашої посудомийної машини будуть закриватися щільно автоматично. «Підігрів посуду» зробить діставаємий посуд приємної температури для ваших рук.

Поради